LED utcai lámpa

LED utcai lámpa LED utcai lámpa

A köztéri világítás a közterületek, közlekedési utak, parkok és jellemzően nem magántulajdonú objektumok megvilágítási igényeit szolgálja. A közbiztonság minimumán túl egyszerre kell megfelelnie a közlekedésben résztvevők eltérő igényeinek.

LED utcai lámpa termékeink

A LED utcai világítás elterjedése

A köztéri világítás terén a hagyományos világítási formák sokkal tovább tartják/tartották magukat, mint a világítási igények sok más (ipar, háztartások, közösségi belterek) területén.

Az utcán gyalog közlekedőknek inkább a természeteshez közelítő színek fontosak, a kirakatok és a környező növények színei egyformán ezt hangsúlyozzák.

Az utakon nagy sebességgel közlekedő járművek vezetőinek sokkal fontosabb, hogy a vezetésre kiható tényezőket azok megfelelő megvilágítása által a lehető legkorábban észlelni lehessen. Az emberi reakcióidő lassító tényező, ezért nagy távolságról kell észlelni a potenciális veszélyeket. Ehhez a kellő mértékű megvilágítottság elengedhetetlen, és másodlagos a színhűség. A közlekedési táblák jelentéstartalmát a közlekedés részvevői elsődlegesen a táblák alakja alapján idézik fel és nem színük szerint. Sok táblát azoknak csak a hátoldalát látva is kell tudni azonosítani, ebben is az alakjuk segít.

Az utcai világítás tervezésénél különféle közlekedő elvárásain túl meg kell felelni az út mellett lévő ingatlanok, objektumok követelményeinek is, azaz a lakások, és egyéb tulajdonok nemkívánatos megvilágítása kerülendő.

Az INESA LED világítótest választék a LED utcai világítás lassú elterjedésének következtében az utak mentén található épületekkel kapcsolatos világítási célok kielégítésre fókuszál.

Szélesebb termékpalettát az utcai világítás korszerűsítésével járó LED termékek elterjedésével várható. Az utak közvilágításának lecserélése hatalmas beruházási feladat és sok település kivár, amíg az erre legalkalmasabb termékek teljesítik és túlteljesítik az újfajta világítási megoldásokkal szemben támasztott igényeket. L90-es fényáram stabilitási tényező mellett akár 100.000 órás üzemidő is lehet elvárás az abszolút üzembiztonsági követelmények mellett. Utcai lámpa soron sötét útszakasz vagy kivilágítatlan vasúti átjáró kiégett fényforrás miatt nem állhat elő.

Cél a minél nagyobb felület bevilágítása, ugyanakkor ne kápráztassa el a közlekedők szemét. Erre a LED fényforrások egyedileg tervezhető optikája nagy lehetőséget kínál és távlatot ígér. A köztéri világítás során óhatatlanul keletkező szórt fények ugyanakkor nem világíthatják meg a környező házak ablakait, a közvilágítás az utakra kell korlátozódjon.

Az okosvárosok koncepciójába jól illeszkedik az utak okos megvilágítása. A közlekedő forgalom jellegzetességeit megfigyelve az éjszaka bizonyos szakaszaiban az utcai lámpa rendszer megvilágítási szintjét automatikusan vagy programozottan vissza lehet venni. Más szempontokat követve alkalmi rendezvények lebonyolítása alkalmával a megvilágítások periódusait ugyanakkor egyedileg ki lehet tolni.

Parkolók, parkok kivilágítására köztéri lámpa funkcióval, épületek oldalfalának megvilágítására áll rendelkezésre INESA LED világítótest választék többféle optikával szerelve különböző megvilágítási helyzetekhez.

Hosszú és keskeny közlekedők (járda, kerékpárút) megvilágítására szolgál belső területeken, olyan esetekben, amelyeknél nem lehet, vagy nem célszerű fényvetők alkalmazásával világítani.

A hagyományos utcai lámpa megoldások helyett a 20-22 méterenként elhelyezett utcai világítás rendeltetésű LED világítótestek fényeloszlása olyan átfedéseket hoznak létre, amelyek elegendő egyenletességgel szolgálnak az arra sötétben közlekedők számára.

Az INESA gyártóként a termékeire minőségi alkatrészek és tartós anyagok beépítése révén 3 év cseregaranciát vállal.