LED mélysugárzó lámpa

LED mélysugárzó lámpa LED mélysugárzó lámpa

Az INESA LED mélysugárzók a korábbi kompakt fénycsöves mélysugárzó lámpa megoldások kiváltására alkalmasak. A mélysugárzó világítótestek kiképzésük folytán koncentráltan csak az alattuk lévő területet világítják meg.

Az INESA LED mélysugárzó energiafelhasználás szempontjából hatékony fényforrás. Korábban a fénycsöveket minden irányban történő fénykibocsátásuk miatt mélyen helyezték el fényforrásként a mélysugárzó lámpa belsejében és a lámpatest palástja szolgált ernyőző hatással. A mélysugárzó lámpa szemkáprázási hatása emiatt elenyésző volt, csak aki alatta állva felnéz, láthatja közvetlenül a nagy fénysűrűségű fényforrást.

LED mélysugárzó lámpa termékeink

Az INESA LED mélysugárzó választék kétfajta gyártási technológiát testesít meg.

Élvilágításos LED mélysugárzó

A világítótest középpontja felé néző LED sor a középen elhelyezett fénydiffúzoron keresztül lefelé irányuló homogén eloszlású és kis fénysűrűségű felülettel világít. A nagyszámú LED fényforrás sorba rendezve viszonylag kevés árammal és jó fényhasznosítással működik. Ezért a melléktermék hőtermelés is minimális, hűtése hatékony.

Az élvilágításos LED mélysugárzó további előnye, hogy a komplett világítótest igen lapos, ezért akár 3 cm mélységű álmennyezetbe is beépíthető. A meghatározó méret a kapcsoló üzemű tápegységé, amely ~2,5 centiméteres magasságával a leginkább helyigényes komponens.

A körbefutó LED sor négyzet alakú kivitel mellett a kör keresztmetszetű változattal együtt alkotja az élvilágítós mélysugárzó választékot, ahol a LED fényforrások körbeérve nyújtanak kis fénysűrűségű egyenletes fényeloszlású megvilágítást.

Háttérvilágításos LED mélysugárzó

Az INESA LED mélysugárzó választék másik fajtája a háttérvilágítású LED világítótest.

A konstrukcióból következően a LED fényforrások nem oldalt, hanem valamivel nagyobb helyigénnyel a világítótest hátoldalán kerülnek beépítésre és közvetlenül a megvilágítás irányában helyezkednek el. Az ilyen kivitelben készült világítótestek nagyobb fényáramot biztosítanak, intenzívebb megvilágításra képesek és ezzel együtt nagyobb a helyigényük. Figyelmet kell fordítani a megemelt áramszintek miatt a világítótestek hűtésére is.

Fenti tényezőkkel együtt a háttérmegvilágítású LED lámpatestek sem lépnek fel 5-6 centiméternél nagyobb beépítési helyigénnyel. A beépítés térben a nagyobb kapacitású tápegység megnövelt mérete sem jelent szűk keresztmetszetet.

A háttérmegvilágítású négyzet-, illetve kör keresztmetszetű világítótestek a fénycsövek korszakából megőrizték mértékegységeikben a hagyományokat az 1x18W, 2x18W, 1x26W, 2x26W fénycsöves mélysugárzók kiváltására. A kör keresztmetszetűeknél pedig a collban megadott régi méreteket követi a LED háttérmegvilágítású mélysugárzók méretbesorolása.

A viszonylag kis fénysűrűség okán a mélysugárzók kiviteltől függetlenül elsősorban általános megvilágításra alkalmasak. Közlekedők, szociális létesítmények, hivatalok, középületek, üzletek bevilágítására szolgálnak. Üzletekben az általános világítást jól szolgálják, azonban a figyelemfelhívó, irányított fények előállításra egyéb világítótestek szolgálnak.

Szemben a kapcsolgatásra érzékeny mélysugárzó lámpa megoldással a LED mélysugárzó élettartamát a ki/be kapcsolások száma nem befolyásolja, hosszú távon nagy belső terek megvilágítására tervezve életciklusa alatt jelentős energiaszámla megtakarítás a hozama. Az INESA márka a LED mélysugárzó termékeire a minőségi alkatrészek és tartós anyagok beépítése révén 3 év cseregaranciát vállal.