LED panel

LED panel LED panel

LED panel a tipikus olyan LED világítástechnikai termékkör, amelyik nem a retrofit, vagyis a korábbi világító fényforrás kiváltásával nem minden változtatás nélkül csereszabatos.

A LED panel egy új világítótest megoldás, amelyet a LED technológia fejlődése hívott életre. Nagy felületen, viszonylag kis fénysűrűséggel elegendő fényáramot lehet vele előállítani ahhoz, hogy közösségi helyiségek – mindenek előtt irodák – világítási feladatait jól elláthassa.

LED panel termékeink

A LED panel felépítése

A LED panelekben mérettől függően belül párhuzamos LED-sorok oldják meg a fénykibocsátást. Élvilágítással egymással szemben helyezkednek el, amelyek a beépített fényvisszaverő lapokkal terelve illetve közvetlenül az előtét műanyag felületre bocsátják ki a fényt. A prizmaszerűen kialakított plexi felületnek köszönhetően a különféle fizikai megoldások eredőjeként a világítótestből kilépő fényáram egyenletes és homogén eloszlású.

Az INESA LED panelek három változatban készülnek:

1. 600x600 mm-es LED panel

A 600x600 (595x595mm) mennyezeti LED panel az álmennyezet kazettákban használt süllyesztett 4x18W 60cm fénycsöves lámpatesteket váltja ki.

2. 300x1200 mm-es LED panel

A 300x1200 mm-es LED panel a korábbi 2x36W-os szabványos kazettás álmennyezeti panelek kiváltására szolgál.

3. Kör alakú LED panel

A kör LED panel pedig a kompakt fénycsöves mélysugárzókat váltják ki. A kompakt fénycsöves mélysugárzóknak a bennük lévő tükör miatt rossz a hatásfoka, és könnyen koszolódnak. A LED kör panel mindkét gondot kiküszöböli.

A LED panelek előnyei

A LED paneleknek számos előnye van a keretes táblákba szerelt fénycsöves világítótestekhez képest:

  • Nem érzékeny a hálózati frekvenciára.
  • Nagyon hosszú az élettartama.
  • Nagy felületén kicsi a fénysűrűsége, ami a káprázás korlátozásában játszik nagy szerepet.
  • Egyszerű szerelési/installálási igénye van.
  • Rendszeres karbantartást nem igényel.
  • A felkapcsolások száma nincsen hatással az élettartamára.
  • Nagyon kicsi az energiaigénye.

Méretezése az elterjedt 600x600 mm illetve 300x1200 mm méretű kazettás megoldásokhoz igazodik. Hagyományos fénycsöves világítási rendszerek teljes kiváltására is alkalmas.

Mivel előnyösek a fénykibocsátási paraméterei, ezért a mennyezeten az egymástól kellő távolságban elhelyezett LED panel sor kilépő fényének egyenletességi tényező értéke rendkívül kedvező. Az INESA mennyezeti LED panel külön tápegységgel kerül forgalomba, amit a tervezésnél kell figyelembe venni.

LED panel háztartási alkalmazása

A LED panelek háztartási alkalmazásra is kiválóak, közvetlenül belenézve sem okoz káprázást. A LED panel 60x60 cm méretben felszerelve mennyezeti LED panel funkcióban nagy felületen homogén megnyugtató fényhatást ér el.

Színhőmérséklet tekintetében a barátságos sárga színű 3000 K, az általánosan használt fehér 4000 K illetve a kékes tartományba húzó 6000 K színhőmérsékletű választék áll rendelkezésre a rendeltetésnek megfelelő kivitelben. A LED panel 60x60 cm méretű változatban a legkelendőbb.

A mennyezeti LED panel mint új fejlesztés az egyre hatékonyabb fényáram termelő képesség miatt üzletekben, szállodákban is egyre népszerűbb egyedi megvilágítási célokra. Folyamatosan tör előre az ipari felhasználásban, a nagyfelületű homogén megvilágítás korábban soha nem tapasztalt lehetőségét hordozva magában.

LED panel ár

A LED panel ár bekerülési költsége más megoldásoknál lehet, hogy magasabb, azonban beruházásként szemlélve életciklusa során töredék energiát igényel és élettartama sokszorosa a hagyományos fényforrásokhoz képest. Karbantartást nem igényel, egyszeri beszereléssel akár évekig is működik anélkül, hogy cseréjére szükség lenne.  Gazdaságossági szempontból a LED panel ár kiadási összegként ilyen összefüggésekben értelmezhető. A LED panel ár hosszú távon csökkenő tendenciát mutat és egyre hatékonyabb energiahasznosítású változatok kerülnek forgalomba.

Az INESA gyártói garancia időtartama 3 év, amely az értékesítés helyszínén érvényesíthető cseregaranciát foglal magában.