GU10 LED izzó

GU10 LED izzó GU10 LED izzó

A GU10 LED izzó a modern kor fejlesztése. Az INESA GU10 LED izzó a hagyományos foglalatba illeszkedő 230 Volt feszültségű otthoni rendszerekhez igazodik. A GU10 LED, amelyet gyakran illetnek GU10 LED spot elnevezéssel, az INESA Retrofit család tagja. A névválasztással a ’retro’ tag a visszamenőleges, a ’fit’ pedig az illeszkedő tulajdonságot hangsúlyozza.

GU10 LED izzó termékeink

A GU10 foglalat története

A GU10 LED lámpa a mennyezetvilágítás és az olvasólámpa kategóriánál messze tovább mutat. Szükség lenne a konyhában a munkaterületen koncentrált fényre? Rejtett világítást szeretnénk a szerelék zavaró látványa nélkül?

Ilyen igények szülték a GU10 halogén változatát, nagy fényerejű és koncentrált fénypászmát nyerve.

A halogén izzó azonban óriási mennyiségű hőt is termel, ami haszontalan, ugyanakkor kell vele valamit kezdeni, mert hosszú távon tönkreteszi a foglalatot. Ezért lett a GU10 szabvány szerint a foglalat anyaga kerámia. A hőtűrő kerámia és a fém bajonettzár elfordítós reteszelése nem érzékeny a melegedésre, együttes a hőtágulása az izzóval.

A GU10 LED izzó helytakarékos és rejtett felületekbe

A GU10 spot izzó az alig több, mint ötcentis magassággal kis helyre is elhelyezhető, és könnyen cserélhető. Ötcentis átmérőjű világító felülete szűkített, erős fókuszált fényt ad és egymástól kellő távolságban a sorba épített GU10 LED izzók sokasága kiváló megvilágítást eredményez. Otthoni használat mellett kiállítások, műtermek, éttermek kedvelt fényforrása.

A GU10 foglalat előnyei

A hőerőműként viselkedő halogén izzókat most váltja fel a GU10 LED spot, amely nem melegszik, koncentrált, irányított fényt állít elő, és fogyasztása a halogén elődökének töredéke.

A GU10 LED izzó a hőpazarló elődöknek csak jó tulajdonságait vette át, sőt továbbiakkal bővíti azokat. A GU10 LED izzó gyárilag 15.000 kapcsolásra van hitelesítve, azaz átlagosan akár óránkénti kapcsolással is teljesíti teljes üzemidejét.

Ez az üzemidő a GU10 LED spot izzó kategóriában akár 15 év is lehet. Ez napi 3 órás átlagos világítással számolva 15.000 órás élettartamnak felel meg. Az üzemidőt az INESA nemzetközi szabványok szerint adja meg. Ez a szabvány azt tartja élettartamnak, amíg egy GU10 LED izzó világítás közben az eredeti fényáram 70%-át képes leadni. A fényforrás ezután sem megy tönkre, mérsékelt intenzitással tovább használható LED spot világításra.

A GU10 LED izzók fajtái

Az INESA termékválaszték az irányfény szögét tekintve a szűkített 38°, illetve a 100° szélesebb szögű irányfény változatokat fedi le.

A szűkített 38° szögben világító GU10 LED izzó fogyasztási igénye 3,5 Watt és 6 Watt között mozog, ami az áramfogyasztást tekintve elhanyagolható. Fényerőben a régi lámpákhoz viszonyítva megfelel egy hagyományos lámpa legalább 33 vagy 50 watt fogyasztás melletti fényerejének. Ennek a fényáramnak a mértékegysége a lumen (lm). Így igény szerint a GU10 LED spot izzók fényáramát 217 és 556 lm értékek között választhatjuk meg a szűkített 38° szögű fénypászma kategóriában.

A szélesebb 100° szögű GU10 LED izzók a nagyobb területet igénylő határozott megvilágításhoz jók. Fogyasztásuk a kibocsátott fényáram arányában mindössze 3 Watt és 7,2 Watt között mozog. Azonos fényerőt állítanak elő, mint hagyományos wolframszálas égő 33 Wattos vagy 50 Wattos változata. A GU10 LED spot izzó szélesebb 100°-os fénypászmája a fényáramát tekintve 217 és 556 lm értékek között mozog, ebben megegyezik a szűkített 38°-os változattal.

A GU10 LED izzó színhőmérséklete

Mindkét GU10 LED spot izzó különféle fehér színárnyalattal ad fényt. Választás szerint lehet meleg fehér (3000K) illetve hideg fehér (6500K).

Az INESA Retrofit GU10 LED spot izzó gyártási minősége 3 éves garanciát biztosít a rendeltetésszerű használatból eredő meghibásodásra, a kereskedőnél a vásárlási számla felmutatásakor cserébe vadonatúj GU10 LED izzó jár.